Två slappisar intar kusten igen.


20100406_IMG_4873

En bit utanför Accra ligger ett litet ställe som heter Korkobite. Linda, en gemensam vän till oss från Varberg, var där förra året och volontärarbetade på en skola. I vintras knåpade hon ihop ett fotoalbum med bilder från sin tid där och nu var det vårt uppdrag att överlämna den. Hennes gamla jobbarkompisar och elever tyckte att det var en himla skojjig present. Linda, jag skulle förresten hälsa till dig att du verkligen måste gifta dig snart!

20100406_IMG_4852
Bild: Sunbeam Academy som skolan heter, ägs av Mr Nunno och hans fru.

Jonas var fortfarande matt så för ovanlighetens skull så var jag chaufför hela dagen. På fredag eftermiddag kom vi tillbaka till Desertrose Lodge. Dagarna gick och plötsligt hade det gått en vecka.

20100406_IMG_5018
Bild: Lisa slappar på stranden.

20100406_IMG_5096

De tre ingenjörerna byggde vindkraftverk i afrikatakt och var fortfarande kvar och kunde sällskapa oss. Vi och dem plus värdparet turades om att vara sjuka. Jag trodde ett kort tag att min sista stund var kommen. Då är man sådär nöjd med att bo i en bil och vara tusen mil hemifrån. När vi på fredagen till slut orkade flytta på oss hade sjukdomen gått laget runt. Rättvist i alla fall. Förutom för Julia som var sist ut men som istället åkte på malaria. Krya på dig!

20100406_IMG_4890
Bild: Jesper och Lasse, två av grabbarna som byggde vindkraftverket.

20100406_IMG_4914
Bild: Micke styckar en gris. Mums!

20100406_IMG_4926
Bild: Här bodde Palle över en vecka på Desertrose. I bakgrunden syns duschbåsen.

Vi bodde en natt på Green Turtle Lodge, ett ställe 6 kilometer längre bort. ”Alla” som reser i Ghana vet vad Green Turtle är för något. Vi hade bara vart där på dagsutflykt innan men nu parkerade vi Palle där för natten. 20 meter från havet, under en palm. Totalt under resan har vi träffat långt färre overlanders än vi trodde att vi skulle göra. På campingen i Saint Loius, Senegal, träffade vi 6 stycken sydafrikaner som är på väg hem från England och gissa vilka som campade på Green Turtle när vi kom dit… Kul att träffa dem igen och höra om vad de vart med om. Deras resa går att följa på http://www.thevuvuzeladiaries.com/

20100406_IMG_5153
Bild: Palle på Green Turtle Lodge – med sydafrikanernas två Land Cruisers i bakgrunden.

Jonas checkade av månadens motion i en fotbollsmatch med mixade lag av obronies (vitingar) och killar från byn. Efter det käkade vi middag med sydafrikanerna. Jag fick svärdfisk. Gott!

Atletica

  1. #1 av De tre ingenjörerna, 07 april 2010 - 7:27 e m

    Jasså, det är en ljugsida ni driver?? De tre sjukt snabba ingenjörerna vart ju helt utslagna av afrikas sjudomsarsenal. Det är inte lätt att skapa mast när man har ett kärleksförhållande med toastolen =) Hoppas ni har det gött nu o lycka till med att sälja liket 😉
    / Ghanawind.com

(publiceras inte)