Köket


En stor del av vår resa kommer vi att tillbringa i och runt bilen. Därför är det viktigt med ett fungerande kök. Ni som följt med från början och sett vår ritning kanske har haft en liten aning om hur vi tänkt oss. Men inte ens vi själva visste exakt hur det skulle se ut när vi började bygga. Problem dyker upp, lösningar kommer fram i huvet och den ursprungliga planen förändras lite. Men nu är det i stort sett klart!

20100115_IMG_0179

Här ser ni köket i stängt läge. Längst upp ser ni en liten sprint med en ögla i, den gör så att köket inte åker ut mot bagageluckan.

20100115_IMG_0183
På denna bild ser ni hela inredningen i köket. Till vänster vid stekpannan finns gasoltuben, hyllor för grytor och annat.
Längt upp i högra hörnet skymtar en liten LED-lampa. Den drivs på vaniga AAA batterier och ger oss ljus om kvällarna.

20100115_IMG_0185
Hela konstruktionen åker fram och tillbaka på små plasthjul som är inhandlade på Clas Ohlsson. Sen är dom försänkta in i bottenplattan på köket, bara 3 millimeter är synliga. Men det gör att dom nästan är omöjliga att ta sönder

20100115_IMG_0207

Först tänkte vi använda oss av nån form av kedja eller vajer för att hänga upp köket i takräcket. Men i sista stund och kom vi på att ett spännband borde vara det bästa.

Om marken man står på är lite ojämn och bilen lutar lite så kan man alltid kompensera det med spännbandet. Väldigt praktiskt!

För er som inte sett ritningen så finns den här!

Atletica

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)