Förberedelser

Afrikaresan.se» Bilen | Utrustning

Det är ju lite att fixa med bilen innan det är dags att ge sig av…

Klicka på länkarna för att komma till respektive inlägg!

# INKÖP AV BIL

# STORSTÄDNING

# SKYLTMAKAREN

# TAKRÄCKE

# RITNING

# TAKRÄCKE IGEN

# FÖRSTA BYGGDAGEN

# BYGGET FORTSÄTTER

# SKYLTMAKAREN IGEN

# TAKLÅDA 1

# TAKLÅDA 2

# PALLE HOS DOKTORN

# TAKRÄCKE

# INREDNING

# KÖKET

# TAKRÄCKET HELT KLART

# EXTRA BATTERI

# TA BORT DUBBARNA!

IMG_0485

Ombyggnaden är under planering och snart i full gång, så detta är lite av vad vi har tänkt att utrusta bilen med. När vi är klara dokumenterar vi här hur resultatet blev.

Hela bakre delen av bilen ska bestå av ett lådsystem där vi ska ha vårt pick och pack, förhoppningsvis med massa käcka lösningar så att vi utnyttjar utrymmen maximalt. Exempelvis en utfällbar köksdel där man ska kunna fälla ut gasolköket bakom bilen.
Vi sover ovanpå lådsystemet. Tar bort nackstöden, skjuter fram en skiva och lägger den ovanpå ryggstöden. Sen viker vi fram den färdigbäddade madrassen. Tar 20 sekunder sen är det klart för att hoppa i säng! Och det gör inget om det regnar eller är kallt för vi går ner och upp från framstolarna. Är det regn och rusk så blir det frukost i framsätena.

Lastnät vid framsäten för kartor, lexikon, guideböcker osv är ett måste. Någonstans i bilen kommer vi att bygga in ett lönnfack för att förvara värdesaker och värdepapper. Hemligt ställe!

En GPS har vi också tänkt att ha, det kan vara spännande att åka vilse ibland men det lär vi med all säkerhet göra ändå, kanske bara i lite mindre utsträckning.

Takräcket är mycket stabilt och bra men det saknas en gren. Ett litet staket runt om stå att saker inte glider av och det blir lättare att packa. Tonade rutor för att stöta bort värme och skydd mot insyn…en del att sköta helt enkelt!

Denna sida uppdateras efterhand…. Senast uppdaterad 2009-10-14