Glad påsk!


20100406_IMG_5223
Bild: Anita och Grahams strandhus som ligger på Ghanas kust, nära en liten by som heter Miemia.

Över påskhelgen var vi bjudna till Anita och Grahams strandhus en dryg timma bort på kusten. Overlanderlivet byttes raskt ut mot lite bekvämare weekendvanor. Två nätter i en riktig säng med AC och egen toalett. Vilken lyx! Förutom paret Bell hade vi även sällskap av Anna, en svensk tjej som volontärarbetar några månader som lärare utanför Accra. Jag, Graham och Anna skålade på förmiddagen in påsken med ett eller två glas rödvin liggandes i ett nästan stilla hav.

20100406_IMG_5185
Bild. Graham sitter i förgrunden med ryggen mot kameran. Anita till höger och Anna till vänster.

På kvällen serverades det helstekt gris. Med en stor gnutta seperationsångest från kusten vände vi på måndag morgon på klacken och började vår resa norrut igen. Som tur är ska vi ju inte köra ändå hem igen. Om vi hade vart inställda från början på att vi skulle göra det så hade det kanske vart kul men just nu är vi rätt trötta på att bo i en bil. Alla saker inklusive oss själva befinner sig på några få kvadratmeter. Det är rätt charmigt och går förvånande bra när man är van vid att ha hur mycket pinaler och plats som helst hemma, men ibland är det riktigt strävigt.

20100406_IMG_5226
Bild: Utsikt från frukostbordet.

stantons_breared

  1. Inga kommentarer än.
(publiceras inte)